Groepen

De medewerkers, perronista’s van Perron 07, weten door hun jarenlange ervaring dat kinderen houden van andere kinderen en veel van elkaar leren.

We willen hen ondersteunen in het opbouwen van echte vriendschappen. Daarvoor heb je tijd nodig samen met leeftijdsgenoten. Het team van Perron 07 is erop gericht de kinderen echt te leren kennen zodat wij weten wat wij hen het beste kunnen bieden. Ook de perronista’s zijn gebaat bij een vaste groep kinderen en vaste collega’s. Wij kiezen daarom voor vaste groepen van kinderen met dezelfde leeftijd met vaste begeleiders; dat biedt continuïteit, stabiliteit, concentratie en rust.

Perron 07 heeft 5 stamgroepen, perrons, verdeeld over 3 verdiepingen. Alle kinderen maken een rondgang door alle 5 perrons. De kinderen blijven gemiddeld 8 maanden in een groep. De precieze leeftijden van de kinderen en de aantallen kinderen in de groepen kunnen fluctueren. 

Perron 0:     8 baby’s     3 tot 14 maanden

Perron 1:     10 dreumesen     14 maanden tot 2 jaar

Perron 2:     12 jongste peuters     2 jaar tot 2,8 jaar

Perron 3:     14 peuters     2,8 jaar tot 3,4 jaar

Perron 4:     16 oudste peuters     3,4 jaar tot 4 jaar

 

Jongste kinderen : perron 0 en 1

In Nederland bestaat er ouderschapsverlof tot 3 maanden. Daarom biedt Perron 07 opvang en opvoeding voor baby’s vanaf 3 maanden.

Jonge baby’s en dreumesen, tot aan het moment dat zij echt kunnen (trap)lopen, hebben een eigen benadering nodig. Zij hebben speciale rechten op rust, veel individuele aandacht en heel zorgvuldige zorg. Perron 07 heeft vaste en gespecialiseerde babybegeleiders. De jongste baby’s eten, drinken en slapen wanneer zij erom ‘vragen’. Daarnaast is er een uitgebalanceerd scala aan geluiden, geuren, kleuren en interessante materialen om te pakken, te voelen, te horen en naar te kijken. Perron 0 is speciaal voor de allerjongsten ingericht met verschillende plekken om te slapen, een warme vloer om op te kruipen en een grote veilige verhoogde babyspeelvloer waar zij elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen.

Ook de ouders van de baby’s nemen op Perron 07 een speciale plaats in. Je kunt, zoveel en zo vaak je wenst, bij je baby in de buurt zijn in de ouderkamer, hier kun je ook borstvoeding geven. Door de beschikbaarheid van een ouderkamer ben je altijd welkom op Perron 07 maar verstoor je niet de rust en concentratie op de groepen. Dagelijks is er uitgebreid de mogelijkheid om met de perronista’s te overleggen over de ontwikkeling van de baby’s op de groep en thuis.

Glazen schuifdeuren scheiden perron 0 van perron 1. De dreumesen kunnen via het glijbaantje of hun eigen trappetje op de groepsruimte van perron 1 komen.  Daar bieden we voor de kruipers en de beginnende lopers nieuwe uitdagingen.

Op de begane grond is er een specialist jongste kinderen, zij coördineert perron 0 en 1.