Ouders

Ouders zijn heel belangrijk voor ons pedagogisch werk. Perron 07 organiseert daarom het ontmoeten, samenwerken, samen praten over en kijken naar de fascinerende ontwikkeling van jullie kinderen.

Zoals wij ons bij de kinderen altijd afvragen wat hen bezighoudt in plaats van hen bezig te houden, is dat ook voor ons de belangrijkste vraag in de ontmoeting en samenwerking met jullie als ouders. Wat is belangrijk voor jullie? Waar hebben jullie vragen over? Waar willen jullie met elkaar en met ons over van gedachten wisselen?

Ook wij als team vinden het belangrijk om jullie als ouders uitgebreid deelgenoot te maken van wat jullie kinderen bij ons beleven. Samen geven we vorm aan het leven van jullie kinderen op Perron 07.

Iedere morgen en middag staat ons team klaar voor jou en je kind om de overgang van thuis naar Perron 07 zo goed mogelijk te maken. Dagelijks geven we een inzicht in wat we hebben beleefd met elkaar. Dat gaat op Perron 07 veel verder dan een overzicht van wat je kind gegeten, gedronken en geslapen heeft. Daarnaast zijn er in iedere groepsruimte documentatiepanelen waarop we zichtbaar maken waarmee de kinderen van de groep bezig zijn.

Regelmatig organiseren we per groep ouderbijeenkomsten maar ook gemeenschappelijke Perron 07 ouder-teambijeenkomsten, feesten en vieringen!

Je bent altijd welkom om mee te doen op de groepen en/of je eigen expertise in te brengen. Wij verheugen ons op onze toekomstige samenwerking met en voor jullie kinderen!

Wat ouders zeggen

‘Zo’n start gun je ieder jong kind!’

Op de site las ik dat Perron een ‘kinderopvang alternatief’  biedt. Dat het eigenlijk geen crèche is, maar een soort school voor jonge kinderen. Dat de groepen Perrons heten en geleid worden door Perronista’s. De ontwikkeling van de kinderen staat centraal en er wordt gewerkt vanuit de interesses van het kind. Het klonk te mooi om waar te zijn. Maar het werkt en hoe. Al in de eerste week had onze zoon Louis, van net twee jaar, een olifant gemaakt. Zelf geplakt, met stukjes stof. Er zat aandacht en liefde in die olifant. Een wereld van verschil met de snelle krassen op de kleurplaten van de vorige crèche.
Een kind spreekt honderd talen, is een van de uitgangspunten van Perron 07. In de anderhalf jaar dat Louis bij Perron geweest is, heeft hij zich op uiteenlopende manieren leren uiten: hij ontdekte er zijn passie voor ‘breakdancen’, een zelfbedachte dansvorm met een heel eigen bewegingstaal. Hij werkte met hout, klei, kralen, zand en allerlei verf- en tekenmaterialen. Hij leerde verhalen vertellen en poppenkast spelen, kan pasta pesto maken en bouwde laatst nog een levensgrote knikkerbaan.
Perron is als een tweede thuis geworden met deskundige, inspirerende leidsters die op een zeer aandachtige en liefdevolle manier de kinderen volgen en zien wie ze zijn. Daarvoor en voor het rijke pallet aan ervaringen dat onze kinderen bij Perron gekregen hebben zijn we Perron zeer dankbaar. Hopelijk ontketent zich vanuit Den Haag een revolutie en staat straks heel Nederland vol met Perrons, want zo’n start gun je ieder jong kind!

Leonoor Bergen

‘We willen nu niet anders’

De arrangementen zijn best inflexibel. Wij moesten ons aanpassen aan het kinderdagverblijf, dat is toch gek? Totdat we door kregen wat het effect was op Tyler (toen 1,5 jaar oud). We ging meer letten op wat hij nodig had en kozen toen voor 4 dagen kerntijd arrangement, zonder verlengde opvang.
Wat een verbetering! Tyler heeft meer plezier, is vriendelijker in omgang en ontwikkelt zich super. Aan het einde van de dag hebben we geen oververmoeid, huilend kind thuis. Maar is er tijd en ruimte om samen te spelen en plezier te hebben.
Ja, we hebben ons aangepast. Niet omdat het moet, maar omdat het beter is voor Tyler. En voor ons als gezin! Nu willen we niet anders meer!

Ouders Tyler

‘Een bijzonder leuk en creatief schooltje’

Kobus ging voor het eerst naar Perron toen hij 4,5 maand oud was, en nu is hij anderhalf. Voor de geboorte van Kobus waren we al betoverd door de vriendelijke en kundige leidsters (perronista’s) en de prachtige plek. Toen Kobus begon bij Perron was er een hartelijk, liefde- en begripvol welkom, zowel voor Kobus als voor ons onervaren ouders.
Wanneer we Kobus ’s ochtends brengen blijven we altijd een half uurtje – koffie! – en op die momenten praten we bij met perronista’s en andere ouders. We leren zo ook de andere kinderen en de interactie in de groep kennen. Doordat er vaste arrangementen zijn van drie of vier dagen heeft de groep een vaste samenstelling. Langzamerhand ontstaat een kleine gemeenschap van kinderen, ouders en perronista’s. Behalve dat dat gezellig is leren we er veel van. Wij zijn als ouders natuurlijk heel nieuwsgierig naar ons kind – hoe hij zich ontwikkelt, wat hij leuk vindt – en we zien bij de perronista’s net zo’n nieuwsgierigheid en een drive om met hun programma op de interesses en eigenheden van de kinderen in te haken. Als we Kobus ophalen is er altijd tijd om gezamenlijk de dag door te nemen in woord en beeld.
Ook rondom het dagelijkse leven zijn we graag betrokken bij Perron: bij de seizoensfeesten met ouders en kinderen, tijdens de inspirerende ouderavonden en sinds kort als lid van de oudercommissie. Inmiddels zien we Perron meer als een bijzonder leuk en creatief schooltje dan als een kinderopvang.

Ouders Kobus